Jamiyatda huquqiy ong va huquqiy madaniyatini rivojlantirishda huquqiy tarbiya taʼlimning ahamiyati: muammo va yechimlari - Samatova Umida Xayrullayevna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada hozirda jamiyatimizda o„z o„rniga ega bo„lgan huquqiy ong va huquqiy madaniyatni xalq ta‟limi tizimidagi rahbar va pedagog kadrlarning malaka oshirish jarayonida huquqiy bilim berish orqali shakllantirishga erishishda deb hisoblaganimiz uchun tahlil qilishga qaror qildik. Tadqiqotda asosiy manba sifatida qonun va qonunosti hujjatlari belgilandi. Soha vakillarining fikrlari va mulohazalarini o„rganish orqali, malaka oshirish tizimida umumiy o„rta ta‟lim maktabi o„qituvchilarining huquqiy ong va huquqiy madaniyatini shakllantirishdagi muammolar kam o„rganilgan deb topildi. Tadqiqot natijalari so„rovnomalar orqali tahlil etilib, xalq ta‟limi tizimida malaka oshirish jarayonida tinglovchilarning huquqiy bilimlarni olishga bo„lgan istaklari yuqori ekanligi namoyon bo„ldi. Shu asoslarga tayanib, masala yuzasidan aniq va real taklif hamda tavsiyalar berildi.