Bo’lajak saylovlar va unda yoshlarning o’rni - Muxarram Sattarova Abduzzaqovna, Maqsudova Gulbahor Abdujabbarovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Maqolada davlat organlarini shakllantirishning muhim mexanizmlaridan biri bo‘lgan saylovlar va ularda yoshlar ishtiroki, shuningdek, yosh avlodning siyosiy ongini yuksaltirish, ularning ijtimoiy-siyosiy faolligini oshirishda saylov institutining o‘rni va ahamiyati masalalari o‘rganilgan va ushbu jarayonning ijtimoiy ahamiyati tadqiq qilingan. Shuningdek, saylov va boshqa ijtimoiy-siyosiy jarayonlarda yoshlarning siyosiy xulq-atvorini shakllantiradigan holatlar, volontyorlik institutiga doir qarashlar o‘rin olgan.