AMIR TEMURNING KITOBXONLIK ODOBI XUSUSIDA - Shukurova Barno Ergash qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada buyuk sohibqiron bobomiz Amir Temur davrida ham kutubxona ishi va uni rivojlanishiga alohida e‘tibor qaratilganligi, kutubxona maskanlari ziyo va ma‘naviyat o‗chog‗i sifatida faoliyat ko‗rsatib, o‗z davrining noyob va nodir qo‗lyozma asarlarni mukammal saqlanishiga katta e‘tibor qaratilganligi haqida ma‘lumot beriladi. Amir Temur hukmronlik qilgan yillarda qo‗lyozma manbalarni saqlash va kutubxonalar tashkil etish borasida qilingan ishlar, Amir Temur o‗zi ilmfan homiysi, sahovatpesha hukmdor bo‗lganligi, adabiyot va san‘atni yaxshi ko‗rib, davlat ishlari bilan birgalikda kutubxonachilik ishiga ham o‗zining munosib hissasiniqo‗shganini guvohi bo‗lamiz. Kalit so‗zlar: sahovatpesha hukmdor, tarix, nodir va noyob qo‗lyozmalar, mutoola, mashxur xattotlar, milliy qadriyat, ajdodlar, meros, madrasa, saltanat kutubxonalari.