O‘RTA ASR MADRASALARINING FAOLIYATI HAQIDA AYRIM MULOHAZALAR - Juliboyev Alimardon Abdulmajid o‘g‘li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada o„rta asrlarda faoliyat ko„rsatgan madrasalar, ularning turlari va ularda o„qitilgan fanlar haqida atroflicha ma‟lumotlar beriladi. Shu bilan birga Amir Temur va Temuriylar davrida barpo etilgan madrasalar, mudarris, tolibi ilmlarning o„qish jarayoni haqida so‟z yuritiladi.