AQSH va Rossiya diplomatik munosabatlari - Ermamatova Kamola Ismoil qizi Nuriddinova Rohila Yo'ldoshali qizi Safarova Manzura Salimjon qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2023)
Ushbu maqolada ikki buyuk davlatlarning diplomatic aloqalari xaqida keng yoritilgan, AQSh-Rossiya munosabatlari, 1991-yildan buyon Amerika Qoʻshma Shtatlari va Rossiya oʻrtasidagi oʻzaro munosabatlardir. Qoʻshma Shtatlar va Rossiya oʻrtasida diplomatik va savdo aloqalari mavjud. Ushbu munosabatlar 1999-yil bahorida NATOning Yugoslaviya Federal Respublikasini bombardimon qilinishiga qadar Rossiya Prezidenti Boris Yeltsin (1991–99) davrida, keyinchalik 2014- yilda Ukraina inqirozi, hamda, Qrimni Rossiyaga qoʻshib olinishi, Suriya fuqarolar urushiga Rossiya harbiy aralashuvi va 2016-yil oxiridan AQSh saylovlariga Rossiyaning aralashuvi bilan bogʻliq muammolar tufayli ushbu ikki davlat oʻrtasidagi munosabatlar oʻta keskinlashdi. Hozirda, 2014-yilda moʻljallangan oʻzaro sanksiyalar joriy etilmoqda.Kommunizm qulagan 1991 yildan beri Rossiya demokratik va kapitalistik tuzilmalarni erkin qabul qilganligi haqida yoritilgan.