ENTERIT TURLARI, DIAGNOSTIKASI VA DAVOLASH - AXMADALIYEV SHOXRUX SHUXRATOVICH, RAHIMJONOVA SUG`DIYONA RAFIQJON QIZI (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Enterit - ingichka ichakning yallig'lanish kasalligi bo'lib, ichak shilliq qavatida morfologik o'zgarishlar va oshqozon-ichak traktining disfunktsiyasi bilan kechadi. Shuni ta'kidlash kerakki, enterit bir kasallik emas, balki yallig'lanish patologiyalari guruhidir. U ko'pincha yuqumli oshqozon-ichak kasalliklari, parazitar yoki bakterial fonida rivojlanadi. Noto`g`ri ovqatlanish paydo bo'lish xavfini oshiradi. Surunkali shakl davolanmagan o'tkir enterit tufayli rivojlanadi.