OSHQOZON VA 12 BARMOQLI ICHAK PEPTIK YARALARI TASNIFI VA ETIOLOGIYASI - Axmadaliyev Shoxrux Shuxratovich, Abdumansurova Gulshanoy Botirjon qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Oshqozon yarasi - shilliq qavatdagi nuqsonlarning shakllanishi bilan tavsiflangan patologiya. O'n ikki barmoqli ichakning shikastlanishi 10-15 marta tez-tez uchraydi. Taxminan 25% hollarda buzilish oshqozon-ichak traktining bir nechta qismlariga ta'sir qiladi, shuning uchun tibbiy amaliyotda ko'pincha "oshqozon va o'n ikki barmoqli ichakning oshqozon yarasi" tashxisi qo`yiadi. Klinik nuqtai nazardan, bu noto'g'ri. Kasalliklar o'xshash tabiatga ega, ammo mustaqil hisoblanadi.