Milliy adabiyotning xususiyatlari va ularni jahon adabiyoti bilan solishtirish - Hamdamova Manzura (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada milliy adabiyotning o„ziga xos xususiyatlari ko„rib chiqilib, jahon adabiyoti bilan taqqoslanadi. Madaniy-tarixiy kontekst, til, mavzular, timsollar kabi o„ziga xos elementlarni tahlil qilish orqali ushbu tadqiqot milliy adabiyotning o„ziga xos xususiyatlarini yoritishga qaratilgan. Bundan tashqari, u umuminsoniy tajribalarga murojat qilish uchun global adabiyot qanday qilib bu chegaralardan oshib o‟tishini o'rganadi. Qiyosiy tahlil orqali ushbu maqola globallashgan dunyoda adabiyotning madaniy o„ziga xosliklarni qanday aks ettirishi va shakllantirishini tushunishga hissa qo„shishga intiladi.