Лояллик дастурлари ва Gamifiсation - Б.Н.Бобохўжаев (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Лояллик дастурлари ва Gamification (ўйинлаштириш) стратегиялари, мижозларни жалб қилиш ва уларнинг содиқлигини ошириш учун кенг қўлланилади. Лояллик дастурлари орқали корхоналар мижозларни махсус таклифлар, чегирмалар ва бонуслар билан мукофотлаш орқали уларнинг қайта харид қилишларини рағбатлантиради. Gamification усуллари эса, мижозларга харид жараѐнини ўйин каби қизиқарли ва жалб қилувчи қилиб кўрсатиш орқали уларнинг иштирокини кучайтиради. Бу икки стратегия биргаликда ишлатилганда, мижозларнинг брендга бўлган содиқлигини анча ошириши мумкин, бу эса узоқ муддатли бизнес муваффақиятини таъминлашда муҳим рол ўйнайди.