AQSh tashqi siyosatida aqlli kuchning qo’llanilishi jihatlari - Berdiraxmatova Moxira (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Xalqaro munosabatlar sohasida doimiy dolzarblik tusini saqlab qoladigan mavzulardan biri davlatlarning olib boradigan tashqi siyosati hisoblanadi. Bu sohadagi tadqiqotlar davlat tomonidan boshqa davlatlar bilan oʻzaro hamkorlik qilish, xalqaro manfaatlari va maqsadlarini hal etish uchun qabul qilingan strategiya va tamoyillar majmui misolida olib boriladi va ushbu bitiruv malakaviy ishining ham asosiy mazmuni ham tashqi siyosatni amalga oshirishga qaratilgan. Bunda zamonaviy tashqi siyosatni olib borishda AQSh misolida aqlli kuch yondashuvidan foydalanish masalasi, ya’ni uning kerak bo'lganda harbiy kuch ishlatishi, lekin ayni paytda nizolarni hal qilish uchun diplomatiya va muzokaralarga urg'u berishi, hamda uning xalqaro hamjamiyatga ta’siri ochib berilgan.