“DEVONU LUG„OTIT-TURK” ASARINING O„RGANILISH TARIXI - Muhsinjonova Shirinoy Asliddin qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada “Devonu lug„otit-turk” asari xususida so„z yuritilib, asar borasida olib borilgan ilmiy tadqiqotlarning o„ziga xos xususiyatlari borasidagi fikrlar tahlilga tortiladi. Ta‟kidlash kerakki, Mahmud Koshg„ariyning “Devon”i bugungi tilshunoslik uchun poydevor vazifasini bajaribgina qolmasdan, balki ko„plab sohalar uchun asosiy qomus bo„lib xizmat qiladi.