Shaxs va Davlat manfaatlatining Yangi O’zbekiston Konstitutsiyasida uyg’unligi - Anvarova Muslimaxon Lazizbek qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada biz O„zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasi muqaddimasidanoq “O„zbekiston xalqi inson huquqlariga va davlat suvereniteti g„oyalariga sodiqligini tantanali ravishda e‟lon qilib” degan so„zlardan boshlanishidan ko„rishimiz mumkin. Ayniqsa Asosiy qomusimizning 13-moddasida “O„zbekiston Respublikasida demokratiya umuminsoniy prinsiplarga asoslanadi, ularga ko„ra inson, uning hayoti, erkinligi, sha‟ni, qadr-qimmati va boshqa daxlsiz huquqlari oliy qadriyat hisoblanadi” deb mustahkamlanishi davlat, uning organlari, mansabdor shaxslar faoliyatining asosiy maqsadi va yo„nalishlarini yaqqol ifoda etdi.