ISLOM HUQUQI MANBALARI - Muxtorov Mavlonbek (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Islom dini va islom huquqshunosligi o„zida mukammal hukmlarni mujassam etgan tizim sifatida Sharqdagi bir qator mamlakatlarda davlat va huquq rivojlanishiga, ayniqsa, ushbu mamlakatlardagi inson huquqlari, ijtimoiy-iqtisodiy, tashkiliy-huquqiy munosabatlarni ta‟minlashga chuqur ta‟sir ko„rsatgan. Islom huquqining asosiy manbalari buyuk huquqshunoshlar ya‟ni faqihlar tomonidan yakdillik bilan to„rtta deb tan olingan. Usulul-fiqhda manbalar “adilla” (dalillar) atamasi bilan ifodalanadi.