Zamaxshariyning o‘rinbosari - Turg‘unov Abdulatif (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Arab tili grammatikasi qoidalarini tartiblab chiqqan olim hamyurtimiz deganda beixtiyor ko„z oldimizga Imom Zamaxshariy keladi, lekin arab tili qoidalari bo„yicha kitob yozgan yana bir olim ajdodimiz bor. U Mutarriziy nomi bilan tanilgan mashhur olim Abul Fath Mutarriziy. U o„z asrining nahv va adabiyot olimlaridan bo„lgan. Mutarriziy – “Sadru-l-afozil” (fozillar sardori) nomi bilan mashhur bo„lgan.