MVP Arxitekturasining Android ilovalaridagi Afzalliklari va Kamchiliklari - Mahkamov Shohruh Sarvar o’g’li, Jayabharath Reddy Dandu (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada Android ilovalarini rivojlantirishda Model-View Presenter (MVP) arxitekturasi qo'llanishining afzalliklari va kamchiliklari tahlil qilinadi. MVP arxitekturasi loyihaning kod bazasini yaxshi tashkil qilish, testlash osonligini ta'minlash va kodning qayta foydalanish imkoniyatini oshirishga yordam beradi. Shu bilan birga, bu arxitekturaning kamchiliklari ham mavjud bo'lib, ular orasida qo'shimcha kod yozish zarurati va komplekslikni oshirishi mumkinligi kiradi. Maqolada ushbu afzalliklar va kamchiliklar batafsil muhokama qilinadi va Android ilovalari uchun MVP arxitekturasi qachon va qanday holatlarda eng yaxshi tanlov bo'lishi mumkinligi haqida tavsiyalar beriladi.