O’QUVCHILARNING KASB TANLASHLARIGA PSIXOLOGIK MASLAHAT VA TAVSIYALAR - Bozarova Xalida Dilmanovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada kasb va uning turlari kasb tanlashdagi ikkilanishlar, to’g’ri kasb tanlash bo’yicha psixologik tavsiyalar va kasb - bu maqsad emas, balki o’zligini anglash va ijtimoiy-iqtisodiy muammolarini hal qilish vositasi ekanligi haqida yoritib beriladi. Zamonaviy dunyoda har qanday ta’lim olish imkoniyatlari ortib borayotgani bejizga emas. Kasb tanlashda ustunlik qiladigan motivlar va ularning o’rni va ahamiyati haqida fikr va mulohazalar keltirib o’tilgan.