TA’LIM TIZIMINI MOLIYALASHTIRISH ISTIQBOLLARI (OLIY TA’LIM MISOLIDA) - Xujamkulov Dilmurod Yusupaliyevich, Allayorova Malohat Normahmat qizi, Odinamatov Nuriddin Xusnitdin o‘g‘li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Maqolada oliy ta‟lim tizimida moliyalashtirish holati, muammolari hamda uning ahamiyati kо„rsatib о„tilgan. Oliy ta‟lim muassasalarida ta‟lim sifatini oshirishda moliyaviy resurslarning ahamiyati va uni tasarruf etish yuzasidan tahliliy yondashuvlar о„rganilgan. Jarayonning о„ziga xos jihatlari aniq ma‟lumotlar asosida tahlil qilinib, mavjud muammolar va erishilgan yutuqlar atroflicha kо„rsatilgan. Shu asosda ilmiy xulosa va amaliy takliflar о„rtaga tashlangan.