BOLALAR VA O’SMIRLARDA STRESS VA UNING RUHIY SALOMATLIKKA TA’SIRI - Turg‘un Raxmatov (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqola bolalar va oʻsmirlarda stress hamda uning ruhiy salomatlikka ta'sirini oʻrganishga bagʻishlangan. Hozirgi kunda yoshlar orasida stress darajasi oshib bormoqda va bu ularning umumiy ruhiy holatiga salbiy ta'sir koʻrsatmoqda. Maqolada stressning asosiy manbalari, jumladan, oila, maktab va ijtimoiy munosabatlardagi omillar haqida batafsil toʻxtalib oʻtiladi.