“MUKOSHAFATU-L-QULUB” ASARIDA MAONIY ILMIGA XOS SINTAKTIK STILISTIK USULLARINING QO„LLANILISHI - Sanoqulova Umida Namoz qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Mazkur maqola Abu Homid Gʻazzoliyning “Mukoshafatu-l-qulub” asarida qo„llangan xabar va insho jumlalar tahliliga bag„ishlangan. Bunda xabar va insho jumlalarning berilish prinsiplari, uslublari, fikrni ifodalashda o„quvchi holatining inobatga olinishi kabi masalalar asardan olingan misollar yordamida ko„rib chiqiladi. “Kalomning xabar va insho turlari” mavzusi maoniy ilmida o„rganiladi. Mazkur mavzuni yoritishda tilshunoslikdagi analiz va sintez metodi qo„llanildi. Shuningdek, qiyosiy, tavsifiy va tahliliy metodlardan ham keng foydalanildi.