VEKTORLI GRAFIKANING ASOSIY TUSHUNCHALARI. VEKTOR MUHARRIRLARDAN FOYDALANISHNING AXAMIYATLI JIXATLARI - Mamayusufov Mirkomil Qahramon o‘g‘li, Norinov Sherzod Baxtiyor o‘g‘li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu ilmiy maqolada vektorli grafikaning asosiy tushunchalari va vektorli muharirdan foydalanishning bir qancha axamiyatli jixatlari haqida so`z boradi. Bundan tashqari vektorli grafikadan foydalanish uchun mo`ljallangan grafik dasturlar va ularning amaliyotda qo`lashdagi foydali jixatlari. Shuningdek ularni bugungi kundagi qo`lanilayotgan sohalar va grafika sohasidagi vektorli grafika yo`nalishi bu sohaga tub burlish yasayotganini kuzatishimiz mumkun. Vektorli grafika sohasi sir emas juda ko`p sohalarda jadalik bilan rivojlanmoqda va bir qancha o`z foydalanuvchilariga ega bo`lmoqda.