BUXORONING XONLIK VA AMIRLIK DAVRIDAGI ROSSIYA BILAN ELCHILIK ALOQALARI - Joʻrayeva Zuhra Jalol qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Mazkur maqolada XVI asrning ikkinchi yarmidagi Buxoro xonligi hamda XVIII asrdagi Buxoro amirligining Rossiya imperiyasi oʻrtasidagi elchilik aloqalari va savdo iqtisodiy munosabatlar yoritib oʻtilgan bo„lib, bunda asosan 1558-1559- yillarda Buxoroda boʻlgan Antoniy Jenkinson elchiligidan tortib, Buxoro amirligining Doniyolbiy hukmronligi davridagi Ernazarbiy Mahmud oʻg„lining ikki davlat oʻrtasidagi elchilik munosabatlariga ko„rsatgan ta‟siri va ikki davlat o„rtasidagi o„zaro aloqalarni mustahkamlash uchun yuborilgan boshqa elchilarning missiyalari haqida ma‟lumotlar keltirilgan.