USMONIYLAR DAVLATINING TARIXI VA UNGA ASOS SOLINISHI - Gʻofurjanov Muhammadnabi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada Usmoniylar davlatining paydo boʻlishi, unga asos solgan sulton Usmonning say-harakati, butun dunyo tarixida usmonli turk imperiyasi oʻrni, Oʻrta Osiyo bilan doʻstona munosabatlarini qisqacha yoritib berdim. Usmoniylar davlati koʻplab yurtlarni fath etib, islom diyorlarini kengayishi va gullab-yashnashiga olib keldi.