O‘SMIRLIK YOSHIDAGI PSIXOLOGIK O’ZGARISHLAR VA ULARNING O’ZIGA XOS SABABLARI - Adolatxon Abdullayeva (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
O‘smir yoshdagi o‘quvchilarning hayotda muvaffaqiyatga erishish uchun zarur bo‘lgan ko‘nikmalarni rivojlantirish zamon talabi hisoblanadi. Bu jarayonni baholash juda qiyin, chunki psixologlar o‘smir yoshidagi oʻquvchilarini eng adekvat va o‘ziga xos hollarda o’zlarini tutishlari va xarakter xususiyatlarini o‘rganib taxlil qiladilar. O’smir yoshidagi o’quvchilar bilan munosabatlarni shakllantirishning o‘ziga xos usul va metodlari haqida fikr-mulohazalar keltirib o‘tilgan.