NIZOLARNI SAMARALI HAL ETISHNING PSIXOLOGIK YO’LLARI - Ravshanova Ma'mura Zokirovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Pedagogik jarayondagi muhim hodisalardan biri - nizo sanaladi. Nizo - qarama-qarshi, bir-biriga to„g„ri kelmaydigan kuchlar to„qnashuvi, ikki yoki undan ko„p taraflar orasida o„zaro kelishuvning yo„qligini, manfaatlar to„qnashuvini ifodalovchi ziddiyat.