Кимё фанини ўқитишда инновацион технологиялардан фойдаланиш - To'laganova Muhabbat (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2023)
Фаннинг ижтимоий-иқтисодий ва илмий-техник ривожланиши бевосита малакали кадрларга, уларнинг илғор тадқиқотлари ва инновацион ишланмаларига боғлиқ. Тиббиёт, биотехнология, фармакология билимлар блокида фаол ривожланаётган ва ривожланаётган бошқа фанлар соҳасидаги фанлардан бири сифатида кимё фанисиз замонавий цивилизациянинг юқори ютуқлари мумкин емас. Кимё фанининг цивилизациялашган жамият ривожланишидаги кўрсатилган аҳамияти инновацион иқтисодиётнинг асосий йўналишлари бўйича амалий тадқиқотлар ўтказиш учун юқори малакали тадқиқотчилар ва мутахассисларни тайёрлаш зарурлигини кўрсатади. Университетда кимёвий таълимни ривожлантириш учун услубий ва моддий-техник базани яратиш керак. Университетда ижод еркинлигини чекламайдиган, шунингдек, битирувчилар ваколатига давлат талабларига зид келмайдиган шарт-шароитларни яратиш керак.