Chig’atoy ulusi o’troqlashuvi jarayonlarida Baroqxon roli va faoliyati - Abdusodiqov Sardorbek Zokirjon o’g’li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
maqolada Baraqxonning Chagʻatoy xonligining barpo etilishi va rivojlanishida tutgan katta roli chuqur oʻrganiladi. Xonlik tarixining asosiy siyosiy shaxslaridan biri bo„lgan Barakxon ulusning o„troqlashishiga katta hissa qo„shgan. Uning yetakchiligi, strategik mahorati bilan birga XIII asrdagi Chig‟atoy davlatining siyosiy hayoti jarayonlari to‟laligicha ochib beriladi.