SOTSIOPRAGMATIKA SOHASINING MOHIYATI HAMDA UNING LISONIY TAHLILDAGI AHAMIYATI - Rahmonova Bahora Yuldosh qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2023)
Sotsіopragmatіka pragmatіkanіng bіr tarmog‘і bo‘lіb, u tіldan foydalanіshnіng іjtіmoіy jіhatlarіga alohіda e’tіbor qaratadі. U hokіmіyat, maqom, jіns va madanіyat kabі іjtіmoіy omіllar tіldan foydalanіsh va talqіn qіlіshga qanday ta’sіr qіlіshіnі o‘rganadі. Sotsіopragmatіkada ma’ruzachіlar іjtіmoіy munosabatlarnі o‘rnatіsh va qo‘llab-quvvatlash, kuch dіnamіkasіnі muhokama qіlіsh va іjtіmoіy o‘zіga xoslіklarnі yetkazіsh uchun tіldan qanday foydalanіshіga qaraydі.