Bolalarning psixologik muammolarini hal qilish: ota-onalarning bilimsizligi va tajribasizligining oqibatlari - Xudoyberdiyeva Odina (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Bolalarning psixologik farovonligi ularning tarbiyalash sifati bilan chambarchas bog'liq bo'lib, ota-onalarning bilimsizligi va tajribasizligi bolalarning ruhiy salomatligi natijalarini shakllantirishda muhim rol o'ynaydi. Ushbu tezis ota-onalarning bilimsizligi va tajribasizligining bolalar duch keladigan psixologik muammolarga oqibatlarini o'rganishga qaratilgan. Mavjud tadqiqotlar, nazariy asoslar va empirik dalillarga tayangan holda, ushbu tadqiqot ota-ona omillari bolalarning psixologik kurashlariga hissa qo'shish mexanizmlarini yoritishga harakat qiladi. Ota-onalarning nodonligi, tajribasizligi va bolalarning ruhiy salomatligi o'rtasidagi murakkab o'zaro bog'liqlikni o'rganib, ushbu dissertatsiya ota-onalarni qo'llab-quvvatlash va tarbiyalash amaliyotini qo'llab-quvvatlashga qaratilgan tadbirlar va strategiyalar haqida ma'lumot berishga qaratilgan.