O`QUVCHILARDA KITOB O`QISHGA QIZIQISHNI RIVOJLANTIRISHNING PEDOGOGIK – PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Shagulyamova Durdona Jaxongir qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
O'qish o'quvchilarning kognitiv, hissiy va ijtimoiy rivojlanishida muhim rol o'ynaydigan muhim mahoratdir. Bu ta'limning asosiy jihati, chunki u shaxslarga bilim olish, istiqbollarini kengaytirish va tanqidiy fikrlash qobiliyatlarini oshirish imkonini beradi. Biroq, ekranlar va ijtimoiy tarmoqlar yoshlar e'tiborida hukmronlik qilayotgan bugungi raqamli asrda kitob o'qishga qiziqishni rivojlantirish o'qituvchilar va ota-onalar uchun muhim muammoga aylandi. Talabalarda kitob o'qishga qiziqishni rivojlantirish o'quv jarayonining pedagogik va psixologik xususiyatlarini hisobga oladigan ko'p qirrali yondashuvni talab qiladi.