INGLIZ TILINI O„QITISH VA O„RGANISHDA QO„SHIQLARNING AHAMIYATI - Gulrux Xasanova, Mohiruy Maxmasaidova (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Bugungi rivojlanayotgan davr talablaridan biri bu xorijiy tillarni o„rganish hisoblanadi. Bu til asosan ingliz tili bo„lib, uni o„rganishning yo„llaridan biri qo„shiq va musiqadir. Tadqiqot va kuzatishlar natijasida ingliz qo„shiqlari orqali ta‟lim sohasidagi pedagogik vosita sifatida qo„llanilishi o‟quvchilarning ikkinchi tilni oson va samarali egallashiga ijobiy ta‟sir etishi aniqlandi. Ushbu maqolada tilini qo„shiq bilan samarali o„rganish shuningdek, uning foydali va zararli tomonlari yoritiladi.