Erkalashni kuchaytiruvchi vositalarning o’rni - Tadjiboyeva Shoxsanam Rasulbekovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2024)
Ushbu tezis chog‗ishtirma tilshunosligi doirasida erkalash kuchaytirgichlarining rolini ko‗rib chiqadi, chog‗ishtirma tilida so‗zlashuvchilar jamoasida til xususiyatlari, madaniy me‘yorlar va ijtimoiy amaliyotlar ushbu mahsulotlarni idrok etish, qo‗llash va konnotatsiyalarga qanday ta‘sir qilishini tahlil qiladi. Til repertuarini va erkalash kuchaytirgichlari bilan bog'liq madaniy ma'nolarni o'rganish orqali ushbu tadqiqot yaqinlik va mehr kontekstida til, madaniyat va inson munosabatlari o'rtasidagi murakkab o'zaro ta'sir haqida tushuncha berishni maqsad qilgan.