BOSHLANG’ICH SINF O’QUVCHILARIDA SEZGI, IDROK, XOTIRANI RIVOJLANTIRISHNING AXAMIYATI - Shukurova Gulniso Yusupovna, Axmedova Gavxaroy Chinnibekovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2024)
Ta’limning boshlanishi bilan bola psixikasida keskin o’zgarishlar ro’y beradi, u psixologik tomondan qayta qurilishiga duch keladi. Bola o’z hayotida yangi davr boshlanganligini anglaydi, o’qish mas’uliyatining xatti-harakatlariga, yurish turishlariga, xulq atvoriga katta ta’sir ko’rsatadi. Maktab yoshidagi bola maktab qoidalariga rioya qilishi, dars mashg’ulotlariga kechikmay o’z vaqtida yetib kelishi, darsda o’qituvchining tushuntirayotgan materiallarini tinglab uqib olish, topshiriqlarni o’z vaqtida bajarishi lozim. Darsda o’zini qanday tutishi, gigiyena va tozalikka rioya qilishi, o’qituvchilar va kattalar tomonidan berilgan buyruq va ko’rsatmalarni so’zsiz bajarish, jamiyat orasida o’zini qanday tutishi lozimligini bilishi kerak.