TA’LIM SOHASINI PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK TA’MINLASH TEXNOLOGIYASI - Tilovova Nigora Berdiyevna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2024)
Maktablarda qobiliyatli, iqtidorli bolalar ham, pedagogik e‟tiborni kuchaytirishni talab qiladigan bolalar ham o„qiydi. Ba‟zi bolalarda o„qish uchun yuqori motivatsiya, yuqori intensivlikdagi o„quv ishlari sharoitlariga moslashishni osonlashtiradi va o„quv-bilish motivatsiyasi juda past bo„lgan bolalar maktabga yomon moslashadi. Ko„pgina bolalarning jismoniy salomatligi dastlab zaif bo„ladi. Ushbu maqolada ta‟lim sohasini psixologik-pedagogik ta‟minlash texnologiyasi ishlab chiqilgan. O„quvchilarning bilim, ko„nikma va malakalarini shakllantirish, dunyoqarashlarini kengaytirish masalalari o„rganilgan.