GIPPERAKTIV O'QUVCHILAR BILAN OLIB BORILADIGAN DIAGNOSTIK ISHLAR - Mahliyo Sodiqova Muhammadovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2024)
Bugungi kunda bolalarda giperaktivlik (diqqat yetishmasligi buzilishi) muhim muammolardan biridir. Har yili bunday ruhiy kasallikka chalingan bolalarning umumiy soni ortib bormoqda va ilmiy sohada yaxshi rivojlangan tomonga qaramay, tuzatish masalasi dolzarb bo'lib bormoqda. Mazkur maqolada gippeaktiv oʻquvchilarni davolash va psixalogik tavsiyalar haqida gap boradi.