Etika fanining predmeti va jamiyatda tutgan õrni va shuningdek falsafiy qarashlar - Bozorova Umida Panji qizi, Toshboboyev Maqsud Jalilovich (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2024)
Ushbu maqolada odob, axloq va urf -odat tushunchasini umumiy ma'nosi yoritib berilgan bõlib, bundan tashqari axloqshunoslik milliy - mintaqaviy axloqiy qadryatlarimiz haqida ham ma'lumotni yoritib beradi. Bundan tashqari, gedonizm tushunchalarining axloqiy mohiyati va knik millatining ushbu sohaga qoshgan hissasi haqida ham ma'lumot berilgan bõlib, turli xil ushbu sohaga izlanish olib borgan falsafashunoslarni fikrlari ham ma'lumot õrnida berilgan .