Shahar iqtisodiyoti: urbanizatsiya, uy-joy bozorlari va barqaror rivojlanish - Rahmonov Hojiakbar Muhammadjon o'g'li, Abdisalom To'rayevich Umirov (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2024)
Urbanizatsiya XXI asrning aniq tendentsiyasi bo'lib, iqtisodiy rivojlanish, ijtimoiy hamjihatlik va ekologik barqarorlikka chuqur ta'sir ko'rsatadi. Ushbu tezisda urbanizatsiya dinamikasi, uy-joy bozorlarining ishlashi va shaharlarda barqaror rivojlanishga intilishlarga e'tibor qaratib, shahar iqtisodiyotining kesishishlarini o'rganadi. Nazariy tushunchalar, empirik dalillar va amaliy tadqiqotlar asosida tadqiqot urbanizatsiya, uy-joy bozorlari va barqaror rivojlanish o'rtasidagi murakkab munosabatlarni yoritishga intiladi. Shahar rivojlanishining omillarini, uy-joy sotib olish imkoniyati muammolarini va barqaror shahar rivojlanishini rag'batlantirish strategiyalarini o'rganish orqali ushbu dissertatsiya shaharlarni shakllantirgan iqtisodiy kuchlar va inklyuziv, bardoshli va yashash uchun qulay shahar muhitini yaratish uchun zarur bo'lgan siyosatlarni chuqurroq tushunishga yordam beradi.