O'zbek tilida so'z o'zlashtirish (arab, xitoy, mog'ul, rus tillari misolida) - Mamarajabova Ozoda, Ergasheva D. A (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2024)
Ushbu maqolada o'zbek tilshunosligiga turli tarixiy taraqqiyot davomida o'zga tillardan kirib kelgan so'zlar ayrim davrlar qamrovida o'rganilgan.