YOSHLARDA KASBIY KO`NIKMALARNI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Yuldosheva Surayo Rustamovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2024)
Yoshlarni kasb-hunarga yo`naltirish jarayoni tashkiliy jihatdan ko`proq pedagogik harakterga ega bo`lsada,u mazmunan psixologik mohiyatga ega. Bu yo`nalish pedagogik faoliyatning ajralmas qismi bo‟lib, bu jarayon oiladan, maktabgacha ta‟lim muassasalaridan boshlanib, o‟rta maxsus kasb-hunar kollejlarigacha davom ettiriladi.