Асқад Мухтор –ўзбек адабиётининг забардаст ижодкори. - Нигора Тўрақулова. (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2026)
Ушбу мақолада Асқад Муҳтор ижоди, унинг ўзбек адабиётидаги ўрни, таржимонлик маҳорати, адабий меросининг аҳамияти қисқача ёритиб берилади.