RAQAMLİ TEXNOLOGİYALAR VA TA’LİM TİZİMİ: NAZARİY ASOSLAR, ZAMONAVİY TENDENSİYALAR VA AMALİY AHAMİYATİ - Tursunov Doniyorbek Davlatali o‘gli; Abdurashidova Lolaxon (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2026)
Ushbu maqolada raqamli texnologiyalarning zamonaviy ta’lim tizimidagi o‘rni, ularning o‘quv jarayoniga ta’siri hamda ta’lim sifatini oshirishdagi ahamiyati keng yoritilgan. Tadqiqot davomida raqamli vositalardan foydalanishning afzalliklari, jumladan, ta’lim jarayonining interaktivligi, o‘quvchilarning mustaqil bilim olish imkoniyatlari va ta’limning moslashuvchanligi tahlil qilingan. Shu bilan birga, raqamli texnologiyalarni joriy etish jarayonida yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan muammolar, xususan, texnik infratuzilma yetishmovchiligi, raqamli savodxonlik darajasining pastligi hamda internetga bog‘liqlik kabi omillar ham o‘rganilgan. Tadqiqot natijalari asosida ta’lim tizimini yanada takomillashtirishga qaratilgan ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan.