ROLLI O’YIN METODIKASINING KELIB CHIQISHI VA RIVOJLANISHI - Shoyunusova Arofat (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2026)
Ushbu maqolada rolli o‘yin metodikasining kelib chiqishi, tarixiy rivojlanishi va pedagogik jarayonda qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Rolli o‘yinlar o‘quvchilarning kommunikativ, ijtimoiy va kognitiv ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi o‘rni, shuningdek, til o‘qitish jarayonida samarali qo‘llanilish metodlari ilmiy asosda yoritilgan. Tadqiqotda rolli o‘yinlarning didaktik vazifalarni bajarishda foydaliligi, o‘quv jarayonini interaktiv va qiziqarli qilishdagi ahamiyati ko‘rsatib berilgan.