“QIYNOQQA SOLISH VA BOSHQA SHAFQATSIZ, GʻAYRIINSONIY YOKI QADR-QIMMATNI KAMSITUVCHI MUOMALA HAMDA JAZO TURLARINI QOʻLLAGANLIK UCHUN JAVOBGARLIK MUAMMOLARI” - Amirov Shaxzod, (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2026)
Maqola “Qiynoqqa solish va boshqa shafqatsiz, gʻayriinsoniy yoki qadr-qimmatni kamsituvchi muomala hamda jazo turlarini qoʻllaganlik uchun javobgarlik muammolari” mavzusiga bagʻishlangan boʻlib, ushbu mavzuning xalqaro va milliy huquqiy asoslarini, amaliy muammolarini va yechim yoʻllarini kompleks tahlil qilishga qaratilgan. Maqolada qiynoqqa solishning inson huquqlari sohasidagi oʻrni, uning mutlaq taqiqlanganligi (jus cogens normasi sifatida), shuningdek, shafqatsiz, gʻayriinsoniy yoki qadr-qimmatni kamsituvchi muomala (CIDT) turlarining huquqiy taʼrifi va farqlari batafsil yoritilgan.