MAKTABLARDA FIZIKA FANINI O’QITISHDA MATEMATIKANING O’RNI - Gulimova Maftuna To'lqin qizi, Muqumova Nuriya Oybek qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2024)
Fizik jarayonlarning matematik vositalar bilan tavsifi fizika tadqiqotlarining eng xarakterli yo'nalishlari va eng kuchli vositalaridan biridir va shuning uchun matematika fizika tili ekanligi shubhasizdir.