MAMLAKATIMIZDA INVESTITSION JARAYONLARNI FAOLLASHTIRISH MASALALARI - Madaminov In'omjon Ozodovich (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu tezisda O‘zbekiston iqtisodiyotining barqaror o‘sishini ta’minlashda investitsion jarayonlarni faollashtirishning ustuvor yo‘nalishlari tahlil qilingan. Investitsiyalarni jalb qilishdagi mavjud to‘siqlar ko‘rib chiqilib, ularni bartaraf etishda moliya-kredit mexanizmlari va institutsional islohotlarning ahamiyati asoslab berilgan. Tadqiqot yakunida investitsion muhit jozibadorligini oshirish bo‘yicha aniq takliflar shakllantirilgan.