Bo‘lajak logopedlarni sensomotor mashqlar metodikasi - Akbarova Ziyoda Qurbonjon qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Mazkur tezisda bo‘lajak logopedlarni tayyorlash jarayonida sensomotor mashqlar metodikasining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Logopedik mashqlar tizimining samaradorligini oshirishda sensomotor yondashuvning muhim roli ko‘rsatilgan. Sensomotor mashqlar, bolalarning neyro-motor rivojlanishini rag‘batlantiradi, nutq va til ko‘nikmalarini yaxshilaydi. Ushbu metodika logopedik terapiyada asosiy vosita sifatida qo‘llanilib, nafaqat tilni rivojlantirish, balki jismoniy va psixologik sog‘liqni yaxshilashga ham hissa qo‘shadi. Tezishda, sensomotor mashqlarni turli yosh guruhlari uchun moslashtirish va ularni individual yondashuv bilan qo‘llash usullari ko‘rib chiqiladi.