Mustaqil ta’lim talabalarni kasbiy faoliyatga tayorlash metodikalari - Alijonova Dilorom Azamjonovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2025)
Ushbu tezisda mustaqil ta’lim orqali talabalarni kasbiy faoliyatga tayyorlash metodikalari tahlil qilinadi. Mustaqil ta’lim, talabalar o‘zining bilim va ko‘nikmalarini mustaqil ravishda rivojlantirishga yo‘naltirilgan pedagogik jarayon bo‘lib, uning asosiy maqsadi – kasbiy faoliyatni samarali amalga oshirish uchun zarur bilim, ko‘nikma va malakalarni shakllantirishdir. Tezishda, mustaqil ta’lim metodikalari, ularning samaradorligini oshirishga qaratilgan strategiyalar va ta’lim jarayonida talabalarni kasbiy faoliyatga tayyorlashdagi roli muhokama qilinadi. Mustaqil ta’limning pedagogik usullari, o‘quvchilarning mustaqil fikrlash va qaror qabul qilish qobiliyatlarini rivojlantirishga yordam beruvchi amaliy yondashuvlar keltiriladi.