TA’LIMDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNING O‘RNI VA HAMIYATI - Otaxonova Sumbula Xudayor qizi, Salaytdinova Umida Suyun qizi, Hakimova Dilorom Alimjonovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2026)
Mazkur maqolada ta’lim jarayonida raqamli texnologiyalardan foydalanishning nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. Raqamli texnologiyalarning ta’lim sifati va samaradorligini oshirishdagi o‘rni, o‘qituvchi va o‘quvchi faoliyatini tashkil etishdagi imkoniyatlari tahlil qilingan. Masofaviy ta’lim, elektron ta’lim resurslari, interaktiv platformalar va sun’iy intellekt texnologiyalarining ta’lim tizimiga joriy etilishi natijasida yuzaga kelayotgan ijobiy o‘zgarishlar ochib berilgan. Shuningdek, raqamli texnologiyalarni joriy etish jarayonida uchraydigan muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ilmiy asosda ko‘rib chiqilgan.