O‘ZBEK VA INGLIZ TILLARIDAGI FRAZEOLOGIK BIRLIKLARNING LINGVOKULTUROLOGIK XUSUSIYATLARI - Salayeva Zebo Shanazarovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2026)
Ushbu maqolada lingvokulturologiya fanining mohiyati hamda uning frazeologik birliklarni o‘rganishdagi ahamiyati yoritiladi. O‘zbek va ingliz tillaridagi frazeologik birliklar lingvokulturologik nuqtai nazardan qiyosiy tahlil qilinib, ular orqali milliy madaniyat, mentalitet va qadriyatlarning ifodalanishi ochib beriladi. Tadqiqot natijalari frazeologizmlarning til va madaniyat uyg‘unligidagi muhim o‘rnini ko‘rsatadi.