KLINIK FARMAKOLOGIGIYA FANINI O’QITISH JARAYONIDA FARMAKOKOMPETENTLIK TALABLARINI SHAKLLANTIRISHNING ILMIY NAZARIY ASOSLARI - SOBIRJONOV ISLOMBEK TAVAKKALJON O’G’LI (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2026)
Mazkur tezisda klinik farmakologiya fanini o‘qitish jarayonida farmakokompetentlik talablarini shakllantirishning ilmiy nazariy asoslari yoritilgan. Kompetentlikka asoslangan ta’lim sharoitida bo‘lajak shifokorlarning farmakologik bilimlarini klinik fikrlash, amaliy qaror qabul qilish va xavfsiz dori terapiyasini olib borish ko‘nikmalari bilan uyg‘unlashtirish muhimligi asoslab berilgan. Klinik farmakologiya ta’limi samaradorligini oshirish hamda dori vositalarini xavfsiz va samarali qo’llashni ta’minlashga yo’naltirilgan kompetensiyalarni rivojlantirishga xizmat qiladi.