Xorazm viloyatida erta neonatal davrida nobud bo'lgan chaqaloqlarni nafas buzilish sindromi (Respirator distress sindromi) va uning kelib chiqish sabablarini o’rganish - Hasanova Feruza Farxod qizi; Karimov Rasulbek Hasanovich (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA'LIMNING INNOVATSION YO'NALISHLARI, 2026)
Ushbu tezisda Xorazm viloyatida erta neonatal davrida nobud bo‘lgan chaqaloqlarda nafas buzilish sindromining etiopatogenezi, asosiy xavf omillari va perinatal yordam bilan bog‘liq jihatlari tahlil qilinadi. Klinik-amaliy yondashuvlar, diagnostika va profilaktika yo‘nalishlari ilmiy manbalar asosida muhokama qilinadi.